Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Fakultetssekreterare

Vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet är cirka 5000 helårsstudenter och 700 anställda verksamma. Samhällsvetenskapliga fakultetskansliet omfattar för närvarande 10 medarbetare som arbetar med beredning och rådgivning inom bl.a. områdena personal, ekonomi, utbildning, kommunikation och forskning. Arbetsuppgifterna utförs på uppdrag av samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen och dekanerna.

Arbetsuppgifter

Som fakultetssekreterare är en viktig arbetsuppgift att vara handläggare för Samhällsvetenskapliga fakultetens styrelse (SFS) och styrelsens arbetsutskott (AU). Handläggaren bereder och föredrar förekommande frågor inför SFS, upprättar dagordningar, kallelser, beslut, minnesanteckningar, protokoll och protokollsutdrag samt följer upp att beslut verkställs. Handläggning och samordning av de val som är aktuella för fakulteten ingår likaså i arbetsuppgifterna. Fakultetssekreteraren agerar även samordnare/sekreterare vid fakultetens MBL-möten. Vidare kan uppgifter som rör den samlade årsuppföljningen, arkivsamordning, inköp och upphandlingar bli aktuella.

Fakultetssekreteraren arbetar nära dekanus och kanslichef med alla förekommande förvaltningsfrågor. Sekreteraren förväntas medverka självständigt i framtagande av regel- och policydokument samt i utvecklingen av administrativa rutiner. Deltagande i interna nätverk och utbildningar är likaså en del i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant examen från universitet/högskola, exempelvis inom offentlig förvaltning eller liknande. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är en nödvändighet. Arbetet kräver att du kan hantera ett antal administrativa stödsystem, och du är, utöver att kunna Office-paketet, en van datoranvändare. Det är nödvändigt att du kan arbeta självständigt med att bereda kvalificerade ärenden och att hålla givna tidsramar.

Meriterande är:

-       erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete inom högskolesektorn;

-       gedigen kunskap om de lagar och regler som styr universitetets verksamhet;

-       erfarenhet av att utveckla arbetsprocesser och rutiner;

-       kunskaper inom arbetsrätt;

För att lyckas i rollen krävs att du är noggrann, har god planerings- och organisationsförmåga och är initiativtagande. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor är det viktigt att du är en god kommunikatör med ett serviceinriktat arbetssätt. Då fakultetskansliet arbetar teamorienterat förutsätter vi att du har god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Vikariat (föräldravikariat) 8 månader
Omfattning: 100 %
Placering: Samhällsvetenskapliga fakultetskansliet, Göteborg
Tillträde: 1 december 2017

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta kanslichef Marie Olofsson -  marie.olofsson@gu.se eller personalhandläggare Mikaela Hansson - mikaela.hansson@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?