LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsbibliotekarie

Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av tio bibliotek med olika ämnesinriktningar. Göteborgs universitetsbibliotek svarar i första hand för informationsförsörjningen vid Göteborgs universitet, men har också ett nationellt och regionalt ansvar. Biblioteket bedriver en framgångsrik verksamhet som samtidigt har stora framtida utvecklingsmöjligheter.

Humanistiska biblioteket ger i första hand service till studenter och forskare inom Humanistiska fakulteten och Konstnärliga fakulteten. Våra unika samlingar lockar även en bred allmänhet och vi har många besökare. Med ca 70 anställda är vi den största enheten inom Göteborgs universitetsbibliotek. Verksamheten är organiserad i sex team som leds av varsin koordinator.

Du kommer att arbeta med retrospektiv katalogisering av våra äldre samlingar.

Kvalifikationer

Du skall ha en akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap och erfarenhet av retrospektiv katalogisering av äldre material. Du skall ha goda kunskaper i svenska och engelska och erfarenhet av arbete inom universitets- eller högskolebibliotek. Det är meriterande med kunskaper i slaviska och romanska språk samt tyska och erfarenhet av arbete med katalogisering av material på dessa språk.

Anställning

Anställningen är en intermittent timanställning där timmarna varierar utefter behov, med placering på Göteborgs Universitetsbibliotek, Humanistiska biblioteket. Anställningen är tidsbegränsad till 6 månader och omfattningen är 20-50 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Helena Siesjö, Bibliotekschef
helena.siesjo@ub.gu.se