LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Placering: Ekonomienheten, Göteborg
Tillträde: Snarast
Diarienummer: PAR 2017/1038

Ekonomienheten, inom Göteborgs universitet, svarar för och samordnar ekonomiadministration, redovisningsarbete, planerings- och uppföljningsfrågor, samt upphandling och inköpsfrågor för hela myndigheten. Vid enheten arbetar 38 personer. Ekonomienheten organiseras i en enhetsgemensam funktion samt tre sektioner; Planerings- och uppföljningssektionen, Upphandlingssektionen och Redovisningssektionen.
Redovisningssektionen, där denna tjänst är placerad, består av 19 personer och ansvarar för samordning av redovisningsfrågor, leverantörs-, kund-, anläggnings-, respektive kontraktsreskontra, stiftelse- och donationsförvaltning samt stipendiefrågor.
Ekonomienheten sitter, tillsammans med andra administrativa enheter inom universitet, i centralt belägna, ljusa och fräscha lokaler på Rosenlundsgatan 4, ett stenkast ifrån Feskekörka.

Arbetsuppgifter
Som ekonom kommer du främst att arbeta med hantering av leverantörsfakturor som kräver manuell behandling samt påminnelser. I uppgifterna ingår också att delta i arbetet med scanning av leverantörsfakturor samt kontakt med leverantörer. På sikt kommer även användarsupport, avstämningar och kontroller samt informations- och utbildningsinsatser att ingå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lägst examen inom ekonomi på gymnasienivå och därefter kanske läst någon fördjupningskurs inom ekonomi/redovisning. Du bör ha arbetat i några år, främst med de arbetsuppgifter som avser leverantörsreskontra och gärna också skanning. Arbetsuppgifterna utförs i ekonomisystemet Agresso varför det är en merit att ha arbetat i detta system tidigare. Eftersom vi arbetar i en grupp och har mycket kontakt med externa leverantörer har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket samt lätt för att samarbete. Du förväntas självständigt fullfölja arbetsuppgifter och vara noggrann, strukturerad och analytisk.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter för anställningen
Paul Hansson, redovisningschef 031-786 1023 paul.hansson@gu.se Peter Tellberg, ekonomichef 031-786 6486 peter.tellberg@gu.se

Sista ansökningsdag 2017-09-20

Fackliga organisationer