LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Anställningen som ekonom innebär främst att du ansvarar för Förvaltningshögskolans löpande ekonomi. Här är vi närmare 50 medarbetare som ser fram emot att få bli dina arbetskollegor.

Välkommen till Förvaltningshögskolan!

Förvaltningshögskolan finns vid Samhällsvetenskapliga fakulteten. Vi bedriver undervisning på grund-, avancerad och forskarnivå.

Kärnan i verksamheten är kandidat- och masterprogrammen som leder fram till Politices kandidat­examen respektive Politices masterexamen med huvudområdet offentlig förvaltning.

Ett välutvecklat samarbete med organisationer i det omgivande samhället är ett utmärkande drag för oss på Förvaltningshögskolan.

Här klarar sig ingen utan dig

I ditt arbete med institutionens löpande ekonomi ingår förutom bokföring bland annat intern- och externfakturering, anläggningsregistrering, omföringar och konteringsändringar. I uppgifterna ingår även kontoavstämning, arvodeshantering samt att förbereda betalningar.

Du är ett starkt stöd i institutionens ekonomiska planering och uppföljning i budgetarbetet, bokslut och årsredovisning. Institutionen har under senare år fått mer externa medel och forsknings­projekt som behöver särskild redovisning och uppföljning vilket kräver löpande kommunikation med forskare och forskningsfinansiärer.

Du kommer också att vara ett stöd vid forskningsansökningar, det innebär att du hjälper till med kalkyler, budgetar och registrering av ansökningar i de administrativa systemen.

I övrigt förekommer allmänna administrativa arbetsuppgifter som att administrera säkerhetssystemet GUPAIDA och att vara granskare i personalsystemet Primula. Som inköpsansvarig ansvarar du för att regler och rutiner följs vid de inköp som görs vid institutionen.

Med andra ord är det ett ovanligt omväxlande jobb med många kontakter på och utanför institutionen.

Känner du igen dig själv?

Du har en relevant utbildning och mångårig praktisk erfarenhet av ekonomiarbete. Du är känd för att vara flexibel med en stark förmåga till självständigt arbete tillsammans med en serviceinriktad inställning.

Arbetet ställer höga krav på noggrannhet och god samarbetsförmåga. Andra viktiga egenskaper är ansvarskänsla och kommunikativ förmåga samt goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom universitets- och högskolesektorn och är förtrogen med Göteborgs universitets administrativa system, i första hand inom ekonomiområdet.

Några få saker innan du ansöker

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning och individuell lönesättning. Göteborgs universitet främjar jämställdhet, jämlikhet och mångfald vid rekrytering.

Vi ser fram emot din ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Förvaltningshögskolan anlitat en rekryteringsfirma som bland annat kommer att genomföra intervjuer.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Peter Arkevåg, Administrativ chef 031-786 1631, peter.arkevag@spa.gu.se eller Pia Strandh, Rekryteringskonsult 073-340 92 13, pia.strandh@Cordovan.se

Fackliga organisationer

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag den 5 oktober 2017 kl. 23:59.