LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi. Här finns ett stort antal medarbetare och forskargrupper.

Vi söker nu en biträdande forskare för en tidsbegränsad anställning vid sektionen för farmakologi där det bedrivs forskning vid enheten för farmakokinetik och läkemedelsmetabolism som syftar till att förbättra läkemedelsbehandling genom bättre förståelse för substansers kroppsomsättning.

Arbetsuppgifter

Validering och tillämpning av nyutvecklad LC-MS/MS analysmetod för kvantitativ analys av dimetyltriptamin i humana plasmaprover. Farmakokinetisk dataanalys och vetenskaplig rapportering av erhållna resultat.

Kvalifikationer

Grundexamen motsvarande masternivå med inriktning mot läkemedel. Erfarenhet av kvantitativ LC-MS/MS analys samt goda, dokumenterade kunskaper inom farmakokinetik samt i engelska, både i tal och skrift, är meriterande.

Som person ska du vara organisatorisk, noggrann, ansvarsfull och kunna arbeta både självständigt och i grupp.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i 6 månader med  placering tills vidare vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Michael Ashton, tfn; +4631-786 34 12, e-post; michael.ashton@gu.seeller sektionschef/forskare Michael Winder, tfn; +4631-786 3477, e-post; michael.winder@pharm.gu.se

Fackliga organisationer